Inner Humanity

Inner Humanity on alunperin 2014 muodostettu samanhenkisten ystävien yhteisö. Kaikki alkoi Snellman-korkeakoulusta sekä kahden mentorin, Orland Bishopin ja Yeshayahu Ben-Aharonin kohtaamisesta. Eräänä syksyisenä viikonloppuna ryhmä nuoria ystäviä kokoontui yhteen. Yhtäkkiä monen mutkan kautta, syvällisen ja totuudellisen keskustelun myötä he kokivat elävän ja valoisan luovuuden tilan joka yhdisti heitä. He nimesivät sen Juttu-kokemukseksi ja halusivat jakaa tämän myös muille järjestämillään Inner Humanity Campeillä 2015-2017. Inner Humanity järjesti myös Yhteisen Äärellä -retriittejä Inarissa vuosina 2016-2018. Monien vaikeuksien seurauksena jotka seurasivat tästä Juttu-kokemuksesta yhteisö melkein tuhoutui, mutta se herätettiin henkiin suomalaisuuden ja ihmisyyden henkiselle tehtävälle omistautumisen myötä.

Tänään Inner Humanity on avoin yhteisö. Jokainen joka kantaa sydämessään halua löytää ja elää kokonaisena ihmisenä sekä ylittää pelkän ”ulkoiselle ihmisyydelle” omistautuneen kulttuurin on jo mukana Inner Humanityssä. Yhteisön perusta on sisäisen ihmisyyden oivaltaminen, siitä lähtevien luovien kykyjen ja voimavarojen kehittäminen, ja kokonaisen ihmisen sisällään pitävän kulttuurin tuominen elämäämme. Työn kivijalkana voidaan nähdä Rudolf Steinerin Vapauden filosofia, sekä hänen tuomansa antroposofia, sekä Yeshayahu Ben-Aharonin että yhteisöön kuuluvien yksilöllinen työ. Inner Humanity ei ota näiden tai muiden opettajien, aatteiden tai edes tieteen tuloksia vastaan uskoen sokeasti niihin, vaan pyrkii työstämään tietoisuutensa päteväksi tutkimusvälineeksi, jolla sisäiset ja ulkoiset tieteet ja taiteet, niiden tulokset ja metodit voidaan luoda omasta vapaasta toimijuudesta käsin. Inner Humanityn motto voisi olla: ”Totuus on vapaan ihmisen luova teko” – Steiner, Totuus tiede, esipuhe.

Inner Humanity tulee järjestämään retriittejä, taiteellista toimintaa, sosiaalisen elämän tutkimusmatkoja, tietoisuuden kehittämisen kursseja ja opintomatkoja niin elämässä kuin sosiaalisessa mediassa.

Tervetuloa mukaan!